8 Mooiste vliegtuig ‘approaches’

Vliegen is voor veel mensen nog steeds een (hele) ervaring. En als je veel reist weet je dat deze ervaring per vlucht verschilt.

KLM vloog afgelopen maand voor de laatste keer met haar Boeing 747 naar Sint Maarten. Iedereen kent het beeld wel van een felblauwe 747 die over het strand van Maho beach scheurt, een prachtige ervaring voor zowel de strandganger, als de passagiers van de landende vlucht. Een prachtige aanleiding voor dit artikel!

8 Mooiste vliegtuig ‘approaches’.

San Sebastian Airport 

121055.jpg
De op water gebouwde landingsbaan van San Sebastian.

Wanneer je landt op het vliegveld van het Spaanse San Sebastian vlieg je tot op het moment dat het vliegtuig de landingsbaan raakt boven Frans grondgebied, de Frans-Spaanse grens ligt namelijk vlak voor de landingsbaan. Vanuit het vliegtuig zie je eerst de prachtige Franse stad ‘Saint-Jean-de-Luz’, vlieg je over de stranden van ‘Hendaye’ om vervolgens de grond te raken op de landingsbaan die op het water gebouwd is.


 

San Siego International Airport

San Diego.jpg
Een beginnende snoekduik voor San Diego International Airport 

Het vliegveld van San Diego is ook een bijzondere. Dit vliegveld is namelijk wereldwijd het drukste vliegveld met maar één start- en landingsbaan. Ook ligt dit vliegveld op loopafstand van het centrum van San Diego, maar liefst 2 kilometer! (de landingsbaan is nog langer). Doordat San Diego Airport zo dicht bij dit heuvelachtige centrum ligt moeten vliegtuigen die landen op San Diego in hun laatste meters voor de landingsbaan een soort van snoekduik maken om maar op tijd de landingsbaan te raken.

 


 

Bergerac Airport 

bergerac
De wijngaarden van het Franse Bergerac.

Bergerac is samen met Perigueux het centrum van de Dordogne, en de luchthaven van deze stad is er een die op hoog tempo groeiende is.  Wanneer je op deze luchthaven landt vlieg je over de geliefde Franse Dordogne waaronder haar bekende wijngaarden waarvan menig Franse wijn vandaan komt.


 

London City Airport 

london-city

Een wat bekender vliegveld in dit rijtje is ‘London City Airport’. Dit Londense vliegveld, dat met name gebruikt wordt voor zakenvluchten ligt hemelsbreed maar een paar kilometer verwijderd van het centrum van London. Wanneer je vanuit westelijke richting landt op dit vliegveld zie je de prachtige Londonse landmarks vanuit hoge hoogte, waarna de wolkenkrabbers van het ‘Central Business District’ rakelings langs je heen vliegen.


 

Lugano Airport 

lugano
De korte landingsbaan van Lugano airport, met de daarachter liggende Alpen.

Lugano ligt in het zuidelijkste puntje van Zwitserland, aan de voet van de Alpen. En dit is mede de reden dat het vliegveld van Lugano in deze lijst staat. De prachtige (besneeuwde) ijstoppen zorgen ervoor dat landen op Lugano zo mooi is, maar dit kent ook zijn keerzijde. Voor de landingsbaan van Lugano liggen bergen van een paar honderd meter hoog, wat ervoor zorgt dat het vliegtuig in korte tijd vele meters moet dalen, dit in combinatie met een korte landingsbaan (1420 m) zorgt ervoor dat er een beperkt aantal piloten zijn die hier een vliegtuig veilig aan de grond kunnen zetten.


 

St. Maarten – Princess Juliana International Airport

Juliana.jpg
KLM’s 747 boven Maho Beach

Deze beelden konden we dus afgelopen maand voor het laats bewonderen. Door het strand dat een paar meter voor de landingsbaan ligt maakt het voor met name de strandgangers een bijzondere ervaring. Omdat de landingsbaan relatief erg kort is, moeten met name grote vliegtuigen (zie foto) extreem laag over het strand razen om de lengte van de landingsbaan optimaal te benutten. Afgelopen maand vloog KLM voor het laatst met haar Boeing 747 over het strand van Maho Beach, vanaf nu wordt er een Airbus a330 ingezet op de route naar Sint Maarten.


 

Las Vegas McCarran International Airport 

Las Vegas.jpg

‘The Strip’ vanuit een Southwest vlucht die haar landing maakt in Las Vegas

Wat het landden op Las Vegas zo bijzonder maakt is haar ligging. Wanneer je vliegt op Las Vegas vlieg je eerst uur/uren door de woestijn, lange tijd vlieg je over zand, zand en nog eens zand, je ziet vrijwel niks méér. Totdat je ineens wolkenkrabbers, resorts en lichtjes aan de horizon ziet verschijnen, vervolgens vlieg je bij de daling over ‘The Strip’ wat zorgt voor een unieke ervaring!


 

Toronto Billy Bishop Airport 

Toronto.jpg
Billy Bishop Airport en de skyline van wereldstad Toronto

Billy Bishop Airport is de 2e luchthaven van Toronto, maar verreweg de allermooiste. In de wereld zijn er veel vliegvelden die dichtbij het centrum van een stad liggen, maar dit vliegveld staat met stip op nummer 1. Billy Bishop is gebouwd op een eilandje voor de kust van Toronto. Zoals je kan zien ligt de landingsbaan van dit vliegveld parallel aan de skyline van deze stad, wat er natuurlijk voor zorgt dat je vanuit je vliegtuigraampje een prachtig uitzicht hebt! (als je aan de goede kant zit natuurlijk)…

Welke landing is jou echt bijgebleven? Laat het ons weten en misschien nemen we jou ervaring mee in het 2e deel van dit artikel!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s