To do: zwemmen in Marina Bay Sands’s infinity pool

Zwemmen tussen de wolkenkrabbers, terwijl je uitkijkt over de skyline van Singapore. Kun je het je al voorstellen? Wij hebben het gedaan! Marina Bay Sands in Singapore heeft namelijk ‘s werelds grootste rooftop infinity pool. Niet echt een budget bestemming, zou je denken, maar toch was het de afsluiter van onze maandenlange backpackreis door Zuidoost-Azië. Zwemmen in deze gigantische infinity pool stond namelijk op onze bucketlist. Het zwembad is alleen toegankelijk voor gasten van het hotel, en dus checkten wij ’s ochtends om 09:00 uur met onze versleten backpacks in bij dit fantastische vijfsterren hotel. Onze kamer is zoals verwacht nog niet klaar, maar dat is geen enkel probleem want we krijgen meteen een pasje met toegang tot het zwembad. Onze backpacks geven we af bij de “luggage storage” met de mededeling dat ze later naar de hotelkamer zullen worden gebracht. 

Een beetje overrompeld (zoveel luxe zijn we niet meer gewend na maandenlang slapen in goedkope hostels), stappen we de lift in. Op naar de 57e verdieping. Eenmaal boven kijken we onze ogen uit. Dit is echt waanzinnig! 

 Wat een uitzicht hè?

 Tot onze verbazing zijn er zelfs nog ligbedjes helemaal vooraan beschikbaar, en dus installeren wij onszelf op een van de bedjes waar we letterlijk zo van het bedje af, het water in kunnen schuiven. Daar liggen we dan, voor een enorm lange infinity pool aan de rand van het gebouw, met uitzicht over de hele stad. Genieten! Enkele uren later krijg ik mailtje van het hotel. “Your room is ready”. We gaan de 57 verdiepingen naar beneden, maken de check-in af en mogen dan weer 40 verdiepingen omhoog naar onze kamer. 

Als we het pasje tegen de deur aanhouden en de kamer binnenstappen, barsten we in lachen uit. Wát een luxe! De kamer is enorm, heeft een heerlijk zacht kingsize bed én het uitzicht is onwerkelijk. Als we naar binnenstappen schrikken we op van een beweging achterin de kamer: de gordijnen gaan automatisch open! We ontdekken al snel het knopje waar we de gordijnen zelf mee kunnen bedienen, dus de volgende vijf minuten bestaan uit: gordijnen open, gordijnen dicht, gordijnen open… Je snapt het wel ;-).  

 
Onze luxe kamer met kingsize bed.

 We blijven natuurlijk backpackers, en dus gaan we niet lunchen in het dure Marina Bay Sands, maar bij een zogenaamde “Hawker Center” in de buurt. Dit is een overdekte plek met een verzameling aan eetstalletjes. Hier kun je goed lokaal eten krijgen voor redelijke prijzen (Singapore blijft natuurlijk duur in vergelijking met andere Aziatische landen).

 Na de lunch lopen we terug naar Marina Bay Sands en trekken we voor de lol de badjassen aan die we bij de hotelkamer gekregen hebben. Hilarisch wanneer we de lift instappen en daar een stuk of 10 mensen in exáct dezelfde outfit staan! 😉 De rest van de middag zwemmen en bubbelen we heerlijk in de jacuzzi’s aan de andere kant van het dek, met uitzicht op de zee. 

 Even helemaal ‘zen’ worden in één van de jacuzzi’s 😉

 Als we ’s avonds na het eten nog even op het dak gaan kijken zien we dat we nog tot 23:00 uur kunnen zwemmen. Snel omkleden dus, en nog een uurtje zwemmen tussen alle lichtjes.  

Ook als je het niet ziet zitten om een nachtje in het Marina Bay Sands hotel te verblijven, is het toch een must-see tijdens je verblijf in Singapore! Je mag dan helaas niet het zwembad in, maar je kunt wel naar de Skybar en dat is zeker ook de moeite waard. Een kleine tip voor de vrouwen: zorg dat je op een woensdagavond gaat. Dan is het Ladies Night, en mag je als vrouw gratis naar binnen (inclusief gratis drankje!) Dat scheelt je toch weer 30$.

  

  Marina Bay Sands

 Geen zin in dure drankjes? Je kunt ook gewoon genieten van de magische licht- en geluidshow vanaf Marina Bay Sands. Het beste plekje heb je vanaf de overkant, voor One Fullerton (Merlion Park). Iedere avond om 20:00 uur en om 22:00 uur is er een show. Helemaal gratis ;-).

  De laser show vanaf Marina Bay Sands

Oh, en mocht je wel een nachtje in Marina Bay Sands slapen, en net als wij het idee hebben zelf wat drankjes te kopen in de 7-eleven, ga dan vóór 22:30 uur. Vanaf die tijd is het in Singapore namelijk verboden om nog drank te kopen in de supermarkt. Je kunt ze natuurlijk ook uit de minibar halen, maar dan betaal je wel de hoofdprijs. Wij hebben de avond dus maar afgesloten met een colaatje, genietend van het verbluffende uitzicht voordat we wegdroomden in ons heerlijk zachte kingsize bed.  

  Het uitzicht vanuit onze kamer.

Hoewel uitslapen eigenlijk een must is in dit fijne bed, staan we de volgende ochtend toch vroeg op zodat we nog een paar uurtjes kunnen zwemmen. Nog één keertje genieten van dit waanzinnige zwembad. Exact op de aangegeven uitchecktijd, namelijk 11:00 uur (en geen minuut eerder) checken we uit. 😉

Dit was zonder twijfel het gaafste hotel waar we ooit hebben geslapen! 

  
Nog één keertje genieten van het fantastische uitzicht.

Door: Romy voor Fleatr 

Meer over Romy? Volg @Romy_A op Instagram! 

Advertenties

2 gedachtes over “To do: zwemmen in Marina Bay Sands’s infinity pool

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s